Sieraden onderhoud

Wij bieden de breedste keus in gouden, zilveren, briljanten en stalen sieraden, in onze zaak zijn de sieraden veel op merk en thema’s geëtaleerd, echter achter de schermen ligt nog een enorme keus aan sieraden die wij (helaas) niet kunnen etaleren vanwege gebrek aan etalage ruimte. Vraag dus gerust, want er is altijd meer dan u kunt zien.

Sieraden onderhoud

Sieraden hebben af en toe onderhoud nodig, schoonmaken poetsen en soms slijtage herstellen. Het schoonmaken en het poetsen kunt u grotendeels zelf doen, hiervoor hebben wij enkele tips voor u opgesteld.

Schoonmaken

Maak een heet sopje met een scheutje ammonia en (bijvoorbeeld) een klein beetje wasmiddel. Leg uw sieraad enkele minuten hierin en borstel het met een zachte borstel na. Daarna kunt u het gaan poetsen want anders poetst u over het vuil heen. Op deze manier krijgt u het mooiste resultaat.

Let op: Zachte edelstenen (zoals bloedkoraal) en parels kunnen niet tegen ammonia. Gelijmde stenen kunnen losgaan in warm water. Wilt u op veilig spelen dan hebben wij ook een kant en klaar product wat u op alle sieraden kunt gebruiken.

Poetsen

Afhankelijk van het type sieraad kunt u poetsen met diverse poetsmiddelen. Veel sieraden worden met een zilverdoek al fraai maar het kan zijn dat u sterkere aanslag met zilverpoets moet verwijderen. Oorsieraden en colliers en armbanden worden vaak mooi door het te dompelen in SILVER CLEAN. Een vloeistof waarin u dompeld. Grote voorwerpen kunt u fraai krijgen met SILVER CARE, een pasta die u op een sponsje aanbrengt. Na de bewerking wast u het artikel gewoon af. Als u poetsmiddel gebruikt kunt u het poetsmiddel wat achterblijft in de hoekjes weer verwijderen door het schoonmaakproces te herhalen.

EHBO bij poetsen

Als het u niet meer lukt het schoon te krijgen, dan komt u bij ons. Als het sieraad echt heel erg lelijk is geworden dan vragen wij soms een kleine vergoeding. Ook kunt u sieraden bij ons brengen om weer als nieuw te laten maken.